Toerisme in het Perigord

De Dordogne, dat is ook de Périgord, land vol geschiedenis, natuur en gastronomie. Als u van geschiedenis houdt, dan kunt u op een kampeervakantie in de Périgord de rijkdom van de kastelen van Castelnau, Beynac of Milandes ontdekken. De pittoreske dorpjes van Domme, Gageac en La Roque nodigen uit om rond te kuieren, terwijl de duizelingwekkende kloven van Proumeyssac of Padirac uw ogen de kost zullen geven. Les Eyzies, niet ver hiervandaan, is de hoofdstad van de prehistorie. Aan het onthaal van camping La Bouquerie, zal ons team u gedetailleerde informatie geven en u informeren over de openigsuren voor een bezoek aan deze sites. U kunt zelfs bij ons reserveren.


Wat natuur betreft, een vakantie in de Périgord beleeft u op de vele wandelpaden vanaf camping La Bouquerie. U vindt er ook tal van sportieve activiteiten, zo kunt u mountainbiken, paardrijden, quadrijden en kanovaren. La Vézère is een ideaal toevluchtsoord voor liefhebbers van vissen en water en de aangelegde stranden zijn ideaal voor een moment van ontspanning.


Kampeervakanties in de Périgord zijn niet compleet zonder een beetje gastronomie. En niet zoals een beetje elders! Eendenlever, noten, truffels, wijn, de traditionele markten, avondmarkten en boerenmarkten bloeien in de zomer. La Bouquerie ligt op slechts 800 meter van Saint-Geniès dat elke week een avondmarkt houdt. U zult genieten van gekonfijte eendenpoten, eendenlever en aardappelen op Sarladaise wijze, om ter plaatse te eten of mee te nemen!