Dordogne

Kamperen in de Dordogne betekent dat de tijd stilstaat. De Dordogne, dat is de Terre de l'Homme, een vallei die geklasseerd is als Pays d'Art et d'Histoire, een vijver van prachtige bezienswaardigheden die u kunt ontdekken en waar u meteen verliefd op zult worden. Het is er nooit te koud of te warm, dat is de beste troef van deze regio voor een kampeervakantie.


De vallei van de Vézère telt niet minder dan 15 sites die geklasseerd zijn als UNESCO Werelderfgoed. Heel wat om een prachtige vakantie door te brengen in de Dordogne!


Camping La Bouquerie ligt op 800 meter van Saint Geniès, op 13 km van Sarlat en op 10 km van Montignac met zijn beroemde grotten van Lascaux. En niet ver van uw camping in de Dordogne vindt u heel wat kastelen, en 10 dorpen die geklasseerd zijn als Mooiste dorpen van Frankrijk of de Périgueux.


Kent u de oorsprong van het woord Cromagnon? Cro is de habitat van de mensen die in de regio woonden tijdens de prehistorie, Magnon is de naam van de eigenaar van de grond waar hij werd gevonden. En ja... Het zou een vraag kunnen zijn voor de Apéro Quizz, niet?


Uw kampeervakantie in de Dordogne zou niet compleet zijn als u niet zou stoppen om te proeven van de faam van de streek: eendenlever, truffels en wijn!